Значення слова
Фокача — італійський корж, який готують з того ж тіста, що і основу для піци; також прісний дріжджовий хліб без якихось начинок на поверхні (топінгів).
Приклад вживання

Тісто традиційної фокачі, як і решти прісних коржів, містить три компоненти: борошно, вода і дріжджі, проте в італійську фокачу додають оливкову олію. Фокача буває круглою або прямокутною, тонкою або товстою (зазвичай тонкою), це залежить від уподобань пекаря. Також іноді в тісто для фокачі додається молоко (що для піци ніколи не практикується) — тоді вона стає м'якшою, іноді дріжджі не кладуть, щоб отримати її більш тонкою і хрумкою. Іноді фокачу готують з начинкою, найчастіше це сир.

Походження

іт. focaccia «т.с.» < лат. panis focacius букв. «хліб, запечений у вогнищі»

Розділи
Слово додала

Перекладаємо слово фокача

погача
0
або
фокача
,
або фока́ча

Питоміший твар
За те, що нижче, не голосувати

Carolina Shevtsova 31 січня
Запропонувати свій варіант перекладу
Обговорення слова
31 січня

Авжеж, Чистилище. Це питомий утямок

1 лютого

Не питомий, але це екзотизм

Поділитись з друзями