Майонез — майоне́з — соус, приготований з рослинної олії, яєчного жовтка, оцту, або лимонного соку і гірчиці, цукру і солі шляхом збивання яєчного жовтка при поступовому додаванні олії.
Приклад вживання
Приготувати майонез в домашніх умовах зовсім не складно – ось рецепт приготування. Все, що потрібно – пів лимона, яйце (ціле, без усіляких там ‘куди потім подіти білок?’), олія, сіль, гірчиця і з кухонних пристроїв – блендер.
Майонез — майоне́з — соус, приготований з рослинної олії, яєчного жовтка, оцту, або лимонного соку і гірчиці, цукру і солі шляхом збивання яєчного жовтка при поступовому додаванні олії.
Приготувати майонез в домашніх умовах зовсім не складно – ось рецепт приготування. Все, що потрібно – пів лимона, яйце (ціле, без усіляких там ‘куди потім подіти білок?’), олія, сіль, гірчиця і з кухонних пристроїв – блендер.
(фр. mayonnaise)
Перекладаємо слово майонез
http://panistefa.com/leksykon/
Майонез не є конче жовтий.
Може, то є не за цвітом, а за жовтком яєчним звано.
Словарь росийсько-український 1893–1898рр. (М.Уманець, А.Спілка.):
Майоне́зъ = драглї.