Котлета — страва, виготовлена з м'яса, риби чи фаршу, до складу якого також входять цибуля, хлібний м'якуш, яйця, сир.
Приклад вживання
В Европі під котлетою спочатку розуміли шматок м'яса з реберною кісткою. Однак, уже в першій половині XIX століття з'явилися так звані рублені котлети, для приготування яких м'ясо дрібно сіклося ножем.
Січеник - страва з посіченого м'яса, яке підсмажують, надаючи круглої або довгастої форми. СУМ.
До появи слова «котлета» в українській кухні була традиція готувати з подрібненого м'яса м'які та пухкі січеники або сіканці.
Січеник - страва з посіченого м'яса, яке підсмажують, надаючи круглої або довгастої форми. СУМ.
До появи слова «котлета» в українській кухні була традиція готувати з подрібненого м'яса м'які та пухкі січеники або сіканці.