Виробники сидру вимагають юридично прирівняти цей напій до пива.
Погано розуміюся на спиртному, але здається якщо є полинівка, малинівка, вишнівка тощо, то має бути й яблунівка
"полинівка, малинівка, вишнівка" - це наливки. Міцність таких напоїв 15-35 градусів. Сидр же є слабоалкогольним напоєм (2-3 градуса, рідко коли більше 5 градусів). Тому думаю варто подумати над іншим словом
Полинівку важко назвати наливкою, хіба ні?
Полинівка це гірка горілчана настоянка, а сидр бродильний напій, яблуневе вино.
ЕСУМ: яблуні́вка «сидр»
Яблучник, або сидр - легкий алькогольний напій. Українські назви з куховарства й харчування. Нью-Йорк 1980 р.
Не тільки яблуневий.
ЕСУМ(стаття "яблуко"): ябле́чник «сидр, яблучне вино»
Погано розуміюся на спиртному, але здається якщо є полинівка, малинівка, вишнівка тощо, то має бути й яблунівка
"полинівка, малинівка, вишнівка" - це наливки. Міцність таких напоїв 15-35 градусів. Сидр же є слабоалкогольним напоєм (2-3 градуса, рідко коли більше 5 градусів). Тому думаю варто подумати над іншим словом
Полинівку важко назвати наливкою, хіба ні?
Полинівка це гірка горілчана настоянка, а сидр бродильний напій, яблуневе вино.
ЕСУМ: яблуні́вка «сидр»