Значення слова
Ма́ля́с — густа брунатна рідина, що залишається як відходи при цукроварінні.
Приклад вживання

У США та Канаді меляса, отримана в процесі переробки цукрової тростини, набула високої популярності саме як кулінарний сироп, оскільки вона приємна на смак. Це один з небагатьох підсолоджувачів, багатих на мікроелементи та вітаміни. Вегетаріанці цінують чорну тростинну патоку як рослинне джерело кальцію. Меляса, яку отримують від переробки цукрових буряків, має гірші смакові та ароматичні властивості, і людьми як правило у їжу не вживається.

Походження

через посередництво французької і, можливо, німецької мов (фр. mélasse «меляса», н. Melásse) запозичено з іспанської;

ісп. melaza «т.с.» пов’язане з miel «мед», що походить від лат. mel «т.с.», спорідненого з гр. μέλι, дірл. mil, гот. milit, хет. milit «т.с.».

Приклади в інших мовах

англ. blackstrap

гебр. דבשה

гуяр. કાકવી

тай. กากน้ำตาล

тамил. வெல்லம்

телуг. బెల్లము

їд. פּאַטיקע

Розділи
Варіанти написання
меляса, меляс, міляс
Слово додала

Перекладаємо слово ма́ля́с

па́тока
0
Carolina Shevtsova 8 грудня
медовина
0
Carolina Shevtsova 8 грудня
Запропонувати свій варіант перекладу
Обговорення слова
Поділитись з друзями