За хімічним складом ферменти можуть належати до простих чи складних білків.
Від лат. fermentum — закваска.
http://oldrusdict.ru/dict.html#: квасъ "fermentum".
Цікаво. А напій "квас" таки пов'язаний з ферментацією, чи це просто збіг, що обі назві схожі?
A ouge, pituo »quas« zẽbity quas ("ferment").
лат. fermentum — закваска
Є чіткий переклад , зачем колесо перепридумувати ?
Сергій Нечай.Сторінка 585 https://archive.org/details/inshnaz2003/page/585/mode/1up?q=ТромбоцитеD0�ія
Словник чужослів Павла Штепи
https://archive.org/details/shtepa1977/page/n506/mode/1up?q=Ф
ферменти не є варіант написання фермент, а форма множини.
http://oldrusdict.ru/dict.html#: квасъ "fermentum".
Цікаво.
А напій "квас" таки пов'язаний з ферментацією, чи це просто збіг, що обі назві схожі?
A ouge, pituo »quas« zẽbity quas ("ferment").