Вимова: {ˈkβ̞aʃeʲɲ(ː)ɜ ~ ˈkβ̞aʃɛ̝ʲɲ(ː)ɜ ~ ˈkβ̞aʃiɲ(ː)ɜ ~ ˈkβ̞aʃeʲɲ(ː)e ~ ˈkβ̞aʃɛʲɲ(ː)e ~ ˈkβ̞aʃiɲ(ː)e}.
http://oldrusdict.ru/dict.html#: квасъ "fermentum, ζύμη" (гр. "fermentation" = ζύμωση); квасити "ζυμουν"; квасьнъ "ζυμίτης, fermentatus"; квашениє "fermentatio".
Я (і гадаю, більшість тут) не біолог і не агроном, тому може хтось, хто в цьому краще освідчений, поясните в чому одміна між ферментацією та квасінням? Наперед кажу спасибі
Ферментація - процес біохемічного, часто безкисневого розкладання органічних сполук, що проходить за участю ензимів (ферментів).
Бродіння - різновид ферментації, де ферменти виробляються лишень мікроорганізмами.
Мотивація?
r2u.org.ua: брожение
Достатньо?
"Шум" прийшов з німецької.
Від праслов'янського "шум", кажуть етимологічні словники.
У якому значінні? В українській мові є два гомоніми "шум".
Коли молоко, сир або капуста ферментуються вони не шумують, а скисають.
__