Кляр — рідке тісто, в яке занурюють продукти перед їх обсмажуванням в олії.
Приклад вживання
Найпростіший рецепт кляру --- це просто суміш борошна, яєць, та молока, але ви можете отримувати різноманітні смаки та текстуру, граючись зі складниками.
Походження
українська вікіпедія (ймовірно, просто передираючи москвинську) подає фр. clair (як "рідкий", хоча я такого значення не знайшов; можливо, то щось застаріле; або таке саме непорозуміння, як "фуршет")
дають як сутямок до підливи, а також, із наголосом "Обливка" --- як переклад назви страви "сабайон" (r2u.org.ua: обливка). Одначе там лише старі словники. Якщо так зараз [майже] ніхто не каже, то, припускаю, можна трохи змінити значення слова.
Крім того, так, здається, називають глазур для глиняного посуду, що за своєю суттю досить близько до кляру. Може, навіть саму глазур можна так назвати
дають як сутямок до підливи, а також, із наголосом "Обливка" --- як переклад назви страви "сабайон" (r2u.org.ua: обливка). Одначе там лише старі словники. Якщо так зараз [майже] ніхто не каже, то, припускаю, можна трохи змінити значення слова.
Крім того, так, здається, називають глазур для глиняного посуду, що за своєю суттю досить близько до кляру. Може, навіть саму глазур можна так назвати