Булочка, зроблена з листкового тіста називається листівник. Слово часто вживається на заході України. Спекти листівника означає спекти страву, листкову з різними смаками, навіть м'ясним. Проте є одне але! Ця страва печеться як пляцок, а не як традиційні булочки. Переклад затверджено західними українцями:-)
Булочка, зроблена з листкового тіста називається листівник. Слово часто вживається на заході України. Спекти листівника означає спекти страву, листкову з різними смаками, навіть м'ясним. Проте є одне але! Ця страва печеться як пляцок, а не як традиційні булочки. Переклад затверджено західними українцями:-)
Відповідно слойоний - листковий, листкований.
"Спечене тісто листкується". (Зиновія Терлецька "Практична кухня" стор. 137).
Прослойка в торті, печеві - перекладка. (Укр. назви з куховарства й харчування).
Пундик, пундичок - рід здібного м'якого печива, тістечко.
Рупо, +.