Гарнір — доповнення до м'ясних, рибних страв, наприклад (овочі, картопляне пюре, каші).
Приклад вживання
У сучасній кухні поняття "гарнір" трохи ширше й містить у собі, наприклад, продукти, які кладуть в тарілку з консоме, або те, що кладуть на порційний шматок м'яса тощо.
Походження
від хвр. garnir "постачати, прибирати, прикрашати"
припра́ша «приправа, гарнір»
очевидно, результат видозміни деетимологізованого *припра́жка (у вимові *припрашка), пов’язаного з пра́жити «смажити» (пор. [пі́дпражка] «приправа»);
goroh.pp.ua: пражити#22345
Напр. Овочевий додаток, картопляний додаток
+
Гарне багатозначне слово.
Дяка)
—
Загальне багатозначне слово