Омлет — смажена страва з яєць, збитих на молоці або бульйоні (перев. з домішкою борошна).
Приклад вживання
Омлет – сирі яйця злегка збивають і поступово підливають в них холодне молоко або бульйон, солять, проціджують через сито і суміш розливають у формочки, змащені маслом.
Походження
фр. omelette походить від давнішого amelette, що виникло шляхом метатези з *alemette (‹alumette), джерелом якого є alumelle «тс.», пов’язане з дфр. lemelle «тонка пластинка металу» (на основі схожості форми), що зводиться до лат. lāmella, зменш. від lāmina «тс.» неясного походження
У мого тата в селі яєчня - то цілі яйця на пательні, може зі шкварками, а смаженя - то якраз робилося як омлет. Спочатку все перебовтати добре, на масло залити, і чекати коли засмажиться.
goroh.pp.ua: Пряженя
—
Пряженя та омлет – дещо різні страви. В омлет не додають борошно
Омлет також роблять по різному
+