Багет — довгий тонкий хлібобулочний виріб із хрусткою скоринкою.
Приклад вживання
Багет потребує менше часу для здійняття тіста і випікання, ніж звичайний хліб, і в принципі розрахований на ранкове споживання, і тому має властивість досить швидко черствіти.
Багет — довгий тонкий хлібобулочний виріб із хрусткою скоринкою.
Багет потребує менше часу для здійняття тіста і випікання, ніж звичайний хліб, і в принципі розрахований на ранкове споживання, і тому має властивість досить швидко черствіти.
фр. baguette - паличка
Перекладаємо слово багет
Французький буханець
Радянський словотвір...
Слово "француз" прийшло з німецького "Franzose". Шило на ще гірше мило.
Совковий карлотвір.
Батон - це теж запозичення з французької, тільки давніше.
за аналогією назв особливих речей, як от китайка (шовк), американка (гра), фінка (лазня), турка (джезва) тощо