Від навпіл, оскільки булочка для бургера розрізається навпіл.
Можливо також навполець, оскільки навпіл походить від половина, тому вві відкритому складі -пі- "і" перейде в початкове "о".
Хоча, слово доволі сильно віддійшло від оригінального (половина —> піл —> успіл —> впіл —> навпіл), тому таке чергування може бути недоцільним.
Від наполовину та пополовині, оскільки булочка для бургера розрізається навпіл.
Наполовинити та пополовинити — розділити навпіл.
Можливо, пополовинець не підходить, а то звучить трохи як попа + ловити, якись пополовець.
Дво- + окраєць. Вимова як "-оо-" ніколи не може звійснюватися як чіткий поділ на склади (/-o.o-/), чи з гортанною змичкою (/-oʔo-/). На то мість, вона здійснюється, або як коротке "о", можливо з трохи довшою якістю, або як двоголоска з другою "о" нескладовою.
Окраєць — скибка, відрізана від непочатого краю хлібини, невеликий шматок хліба.
Булочка для бургера розрізається навпіл так, що виходить два окрайці. До того ж, булочки ці дуже часто заокруглені, тому дві половинки (особливо верхня) нагадують окрайці від справжнього хліба.
Один окраєць зверху, інший знизу.
Тобто той, який має два коржі: один зверху, другий знизу.
Також можна двокірж, двокоржик і двокоржець (мені подобається для бургера закінчення -ець; суб'єктивна думка).
Корж, коржик — плоский круглої форми виріб із прісного тіста.
Дивіться "двобуханець". Дв-о-бухан-ь.
<бухання двох>
Doureny. Coho cepaieity cyto tam Moscalevi teacneity? Moscalscê ‹бухать› e rousscoiõ ‹cleucati›.
Іносе 🤷♀️🫡
😆
Та ні, то вже справа трубочистів - ті, що. САЖОТРУСИ.
Тобто той, який має два буханці: один зверху, другий знизу.
Знаю, що бухан запозичене з германських. Мені зовсім не соромно викорситовувати такі слова.
Мені дуже подобається закінчення -ець для бургеру.
Перегукуватиметься зі
"мазанець" як переклад бутерброд ,
"накладанець" як переклад сендвіч ,
"гамбуржець" як переклад гамбургер і
"ковбасець", "віденець", або "франкфуртець" як переклад хотдог
Також маємо такі назви страв зі закінченням -ець:
- холодець
- короваєць
- голубець (однина до голубці)
- варенець (кисломолочна страва)
- перекладанець (торт)
- гомбовець (однина до гомбовці)
- завиванець