Слово взяте з часопису "Наше життя" за 1968 р. № 3 стор. 16.
"У великій мисці мішала (міксеру) втерти масло і цукор на середній скорості".
Також дивитися Зиновія Терлецька "Практична кухня" стор. 127.
Биянка -и, ж. І. 'посудина для збивання масла'
Григорій Аркушин. Словник західнополіських
говірок том 1
Первісне значення зі 'збиванням масла' можна відкинути.
дію, яку робить кухонний міксер, у нас називать збиванням. Збити яйця, наприклад
не розумію запитання. Якщо воно про значення дієслова, від якого творено "збивач", то ось:
ЗБИВАТИ
14. що. Ударами, поштовхами перемішувати, здіймати хвилі, збовтувати (воду або іншу рідину).
14.2. Легкими ударами розворушувати, робити що-небудь м'яким, пухким, пишним.
+
Задовго.
-
Змішувач — це смеситель. Міксер — то інше.