Шоколад — клас продуктів харчування, переважно кондитерських виробів, що виготовляються з використанням плодів какао.
Основною сировиною для виробництва шоколаду і какао-порошку є какао-боби - насіння какао-дерева, що росте у тропічних районах земної кулі.
ацтек. xocolātl — «гірка вода»
У нас не було ніколи такого продукту, це все одно що перекладати японське саке чи іспанське бурітто
чомусь це не заважає називати картоплю картоплею, хоча картопля в нас раніше не росла. Це не заважає такоє називати "пасифлору" "страстоцвітом"
Зручне та просте калькування
Але ж шоколад не пов'язаний з водою
ацтек. xocolātl — «гірка вода» "Шоколад" походить з ацтекської мови
У нас не було ніколи такого продукту, це все одно що перекладати японське саке чи іспанське бурітто
чомусь це не заважає називати картоплю картоплею, хоча картопля в нас раніше не росла.
Це не заважає такоє називати "пасифлору" "страстоцвітом"